Granulirani tanin za enološku upotrebu
Sastav
Tanin za enološku upotrebu izrađen od elago tanina stabiliziranog sa prirodnim polisaharidima. Dobijen je putem ekskluzivnog procesa hidroalkolholne ekstrakcije i naknadnog prosušivanja na vazduhu.
Karakteristike
TUTTIFRUTTI ® RED SG dobijen je brzom ekstrakcijom pomoću vode i alkohola iz pečenog hrastovog drveta, takav proces omogućava ekstrakciju polifenolnih jedinjenja smanjene organoleptičke agresivnosti, identično onima koje dolaze iz barrique buradi. Prisutnost supstanci nastalih hidrolizom i transformacijom lignina daje vinu notu „boise“ koja tipična za vina čuvana u barrique buradima. TUTTIFRUTTI ® RED SG ima antioksidativno delovanje i proizvodu produžava trajnost. Tretirano vino pokazuje organoleptičko poboljšanje, u vidu mekoće, punoće ili poboljšanje aromatskog profila, naglasak na voćnost. Kvalitet je zagarantovan analitičkim proverama kako bi se ispunili parametri diktirani od strane Codex Enologique International.
Uputstva za upotrebu
TUTTIFRUTTI ® RED SG se koristi za tretiranje crvenih i roze vina i destillata. Kod vina se može koristiti u ranoj fazi čuvanja proizvoda, preporučeno pre filtriranja. TUTTIFRUTTI ® RED SG može se koristiti u završnoj fazi školovanja crnih i roze vina, u tom slučaju preporučuje se koristiti pre fine filtracije sa proteinski stabilnim vinima. U svakom slučaju preporučujemo testiranje pre upotrebe sa različitim dozama tanina radi organoleptičke procene interakcije s proizvodom.
Za korišćenje TUTTIFRUTTI ® RED SG pridržavati se zakona na snazi. TUTTIFRUTTI ® RED SG deluje kao bistrilo.
Doziranje
od 2 do 5 g / hl za crvena vina;
od 1 do 5 g / hl za roze vina;
od 1 do 3 g / hl za bela vina;
od 5 do 20 g / hl za destilate.
Pakovanje
0,5 kg vreće.
Čuvati na suvom i hladnom mestu, nakon upotrebe zatvoriti.
Kategorija opasnosti Proizvod je kategorizovan kao bezopasan.