
- Katehinski tanini (ekstrahovan iz grožđa i zelenog čaja) 50%,
- Askorbinska kiselina (E 300) 25%,
- Kalijum metabisulfit (E 224) 25%
Karakteristike
TAN FRUIT ROUGE je inovativni antioksidans koji sadrži tanine procianidiničnog porekla. Osim antioksidativnog delovanja proizvod deluje kao inhibitor polifenoloksidazama i enzimima koji su odgovorni za kvarenje šire i vina, osim toga tanini imaju povoljni učinak na nestabilne belančevine, fazi maceracije pomaže u fiksaciji antocijana ekstrahovanih iz kožice.
Primena
TAN FRUIT ROUGE se koristi prvenstveno za zaštitu grožđa i šire, rastvor TAN FRUIT ROUGE-a treba jednomerno primeniti na masu, tako se optimizira delovanje proizvoda. Posebno pogodan za grožđa napadnuta Botritisom.
Pri upotrebi proizvoda pridržavati se zakonskih normi.
Uputstva za upotrebu
Rastvoriti TAN FRUIT ROUGE u vodi u odnosu 1:10, pritom ne koristiti metalne predmete za mešanje i izrazito tvrde vode. Preporučena je primena na grožđe u berbi ili u prihvatu u podrum.
Doziranje
Od 40 do 50 g / 100 kg grožđa od 30 do 40 g / hl u širi.
Pažnja: 20 g / hl TAN FRUIT ROUGE-a razvija 100 mg/l Askorbinske kiseline i 50 mg/l sumpornog dioksida.
Pakovanje
1kg.
Čuvanje
Čuvati na suvom i hladnom mestu, nakon upotrebe pažljivo zatvoriti.
Kategorija opasnosti
Proizvod je kategorizovan kao Xi IRITIRAJUĆI.