Tan Fruit Blanc

Tan Fruit Blanc
Sastav
  • Katehinski tanini (ekstrahovani iz zelenog čaja) 10%,
  • Askorbinska kiselina (E 300) 40%,
  • Kalijum metabisulfit (E 224) 50%
Karakteristike
TAN FRUIT BLANC je inovativni antioksidans koji sadrži tanine procianidiničnog porekla. Osim antioksidativnog delovanja proizvod deluje kao inhibitor polifenoloksidazama i enzimima koji su odgovorni za kvarenje šire i vina, osim toga tanini imaju povoljan uticaj na nestabilne belančevine.

Primena
TAN FRUIT BLANC se koristi prvenstveno za zaštitu grožđa i šire, rastvor TAN FRUIT BLANC-a treba jednomerno primeniti na masu, tako se optimizuje delovanje proizvoda. Posebno pogodan za grožđa napadnuta Botritisom. Pri upotrebi proizvoda pridržavati se zakonskih normi.

Upustva za upotrebu
Rastvoriti TAN FRUIT BLANC u vodi u odnosu 1:10, pritom ne koristiti metalne predmete za mešanje i izrazito tvrde vode. Preporučena je primena na grožđe u berbi ili u prihvatu u podrum.

Doziranje
Od 20 do 25 g / 100 kg grožđa od 15 do 20 g / hl u širi.
Pažnja: 20 g / hl TAN FRUIT BLANC-a razvija 80 mg/l Askorbinske kiseline i 50 mg/l sumpornog dioksida.

Pakovanje
1 kg.

Čuvanje
Čuvati na suvom i hladnom mestu, nakon upotrebe pažljivo zatvoriti.

Kategorija opasnosti
Proizvod je kategorizovan kao Xi IRITIRAJUĆI.