Kalijum kazeinat visoke čistoće
Sastav
Kalijum kazeinat visoke čistoće.
Karakteristike
CLARITO SPRAY DRY je kalijum kazeinat izuzetno visoke čistoće. Poseban postupak sušenja u sprej sušarama osigurava odličnu rastvorljivosti proizvoda, bez stvaranja grudvica i pene. Zahvaljujući čistoći sirovina od kojih se proizvodi CLARITO SPRAY dry nema bilo kakvog ispuštanja stranih mirisa i ukusa u vino.
Primena
CLARITO SPRAY DRY zahvaljujući svojim preventivnim i kurativnim efektima, predstavlja idealan proizvod za zaštitu vina od oksidacije.
Upotreba
CLARITO SPRAY dry pruža sledeće prednosti:
- Eliminisanje do 50% trovalentnog gvožđa, pa shodno tome zaštitu od oksidacije i preloma
- Mane vina uslovljene biološkim uzrocima (oxidativnih enzima) i hemijskim uzrocima (višak jedinjenja gvožđa i fosfata) zbog čega dolazi do promena boje vina i zamućivanja (CRNI Prelom; PLAVI Prelom; SIVI Prelom).
- Eliminisanje dela bakra;
- Smanjenje sadržaja polifenolnih jedinjenja (katehina, proantocijanidola) odgovornih za oksidaciju i kasnije kvarenje boje
- Opšte poboljšanje organoleptickih karakteristika;
- Opšte poboljšanje mirisa vina, što ovaj proizvod čini veoma prikladnim za upotrebu u pripremi osnove za šampanizaciju.
CLARITO SPRAY DRY iskorišćen kod oksidiranih vina omogućava značajno ublažavanje promena prouzorokavanih oksidacijom i delimično obnavljanje aromatskih karakteristika vina. Osim toga upotreba ovog sredstva u kombinaciji sa bentonitom tokom fermentacije omogućava dobijanje vina finijih organoleptičkih svojstava. Pošto do flokulacije dolazi isključivo pod uticajem kiselosti, pri upotrebi CLARITO SPRAY DRY-a nema opasnosti od preteranog vezivanja. Konačno, treba imati na umu da kalijum kazeinat ima izvesno obezbojavajuće delovanje kod crnih vina.
Pri upotrebi CLARITO SPRAY dry-a treba se pridržavati važećih zakonskih propisa.
Uputstva za upotrebu
Rastvoriti CLARITO SPRAY dry u približno 10-15 delova vode uz neprekidno mešanje; ostaviti da odstoji uz povremeno mešanje. Ovako pripremljenu masu dodati proizvodu koji se tretira na način da se osigura trenutno raspoređivanje u ukupnoj masi.
Doziranje
Od 20 do 100 g / hl za širu;
od 10 do 70 g / hl za bela vina;
od 10 do 40 g / hl za crna vina.
Pakovanje
od 25 kg i 1 kg
Čuvati na hladnom i suvom mestu. Pažljivo zatvoriti pakovanje nakon otvaranja,