Clarito SP

Clarito SP
Kompleksno sredstvo za bistrenje sa visokom sposobnošću stabilizacije

Sastav
Aktivirani bentonit (E 558) 61%, P.V.P.P. 24 %, Mikronizovani mlečni kazein 12%, Kalijum bikarbonat (E 501) 3%.

Karakteristike
CLARITO SP je kompleksno bistrilo sa jakim stabilizirajućim delovanjem u odnosu na fenolna jedinjenja i delom na belančevine. Visok sadržaj polivinilpolipirolidona osigurava visoku adsorpciju fenolnih jedinjenja taničnog karaktera i većim oksidiranim delom. Delovanje u sinergiji sa mikronizovanim kazeinom koji poboljšava delovanje usled bolje disperzije proizvoda. Bentonit koji se koristi u CLARITO SP karakteriše visoka snaga disperzije.

Primena
Zbog svog specifičnog delovanja CLARITO SP preporučuje se za vina visokog kvaliteta za sprečavanje oksidacije fenolnih jedinjenja. Posebno pogodan za poboljšanje karakteristika oksidiranih belih i roze vina, za smanjenje taničnosti crnih vina, za smanjenje oksidativnih nota, za poboljšanje tona boje čuvenih crnih vina; korisiti se i za širu i sirće.

Uputstva za upotrebu
Rastvoriti u vodi CLARITO SP u odnosu 1:10 i više , ostaviti par sati, dodati masi, dobro homogenizirati.

Doziranje
Od 50 do 100 g/hL za za širu i sirće;
od 10 do 80 g/hL za bela vina;
od 10 do 60 g/hL za crna vina;
od 80 do 120 g/hL za nestabilna i oksidirana vina.

Pakovanja
Vreće od 10 kg. Vrećice od 0,5 kg

Čuvanje
Čuvati na suvom i tamnom mestu, dobro zatvoriti proizvod.